Γεννήθηκα στην Αθήνα, αλλά ζω κι εργάζομαι στην Κηφισιά.

Το σύνολο της σχολικής μου ζωής είναι συνυφασμένο με το Αρσάκειο Ψυχικού.

Μακρύς ο δρόμος μου μέχρι να έρθω σ’ επαφή με την ψυχολογία.

Ως μαθήτρια, λάτρευα οτιδήποτε είχε σχέση με την Αρχαία Αίγυπτο, άρα ήθελα να φύγω στο εξωτερικό για ειδίκευση στον συγκεκριμένο τομέα. Μιας και αυτό δεν κατέστη εφικτό, πέρασα στην Νομική Αθηνών, στο Νομικό Τμήμα, απ’ όπου πήρα το πρώτο μου πτυχίο μου. Δευτεροετής της Νομικής, αποφασίζω να συμμετάσχω σε δημόσιο διαγωνισμό, προκειμένου να προσληφθώ στην Εθνική Τράπεζα. Επιτυγχάνω χάρις στα Γαλλικά μου.

Ως τραπεζικός, προκειμένου να μην αποβλακωθώ από την αβάσταχτη ρουτίνα της καθημερινότητάς μου, δηλαδή από την απουσία οιασδήποτε -ουσιώδους για μένα- προοπτικής, εισάγομαι, μετά από εξετάσεις για πτυχιούχους, στην Γαλλική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ, από την οποία παίρνω το δεύτερό μου πτυχίο.

Το όνειρό μου για μια ζωή με νόημα παραμένει άσβεστο επί μια δεκαπενταετία (τόσα χρόνια εργάστηκα στην Εθνική Τράπεζα). Μια αγγελία πολλά υποσχόμενη όπου ζητούνται άτομα με ευχέρεια στις ξένες γλώσσες με φέρνει σ’ επαφή με γνωστή ασφαλιστική εταιρεία. Η γνωριμία και ο δεσμός μου με τον τότε «γκουρού» της εταιρείας με φέρνουν σ’ επαφή με την Ψυχολογία.

Η Ψυχολογία με συνεπαίρνει και αποφασίζω να την σπουδάσω στην Γαλλία την χώρα που αγαπώ, πιο συγκεκριμένα στο Université de Nice Sophia Antipolis, όπου πήρα : 1) Maîtrise Psychologie Pathologique και 2) DESS Psychologie Clinique et Pathologique, με άλλα λόγια πτυχίο και μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία.

Μερικά χρόνια αργότερα, στην Ελλάδα, φοιτώ στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας, όπου ολοκληρώνω την θεωρητική μου εκπαίδευση.

Εκείνη την εποχή, έχει μπει στη ζωή μου μια καινούργια πρόκληση: Η μετάφραση ψυχαναλυτικών κειμένων και βιβλίων από τα Γαλλικά στα Ελληνικά και αντιστρόφως.

Μιλώ Γαλλικά ( Diplôme d’ études supérieures), Αγγλικά (Proficiency, University of Cambridge), Ισπανικά (Diploma de Estudios Hispánicos Universidad Internacional Menendez Pelayo,ισότιμο του Proficiency).

Επειδή αγαπώ τις ξένες γλώσσες και μ’ ενδιαφέρει να έρχομαι σ’ επαφή με ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες, κάνω συνεδρίες στα Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά.

Έχω συντονίσει ομάδες αυτογνωσίας ενηλίκων, ομάδες συμβουλευτικής γονέων, ηλικιωμένων, εφήβων, ΑΜΕΑ, γυναικών αρχηγών μονογονεϊκών οικογενειών, αλλά και πρώην χρηστών.

Δίδαξα θέματα ψυχολογίας: α) στα Γαλλόφωνα Πανεπιστήμια της Αθήνας, β) σε ΚΕΚ (Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης), γ) στο Ινστιτούτο Σεξολογίας και Διαφυλικών Σχέσεων του Δρ. Θάνου Ασκητή.

Παράλληλα, συνεργάστηκα με τον Δρ. Χαρίλαο Πατέρα, χειρουργό-μαστολόγο προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκες με καρκίνο του στήθους.

Επίσης έχω δώσει διάφορες διαλέξεις πάνω σε:

  1. Θέματα Ψυχοπαθολογίας(άγχος, κατάθλιψη, εκφάνσεις του ναρκισσισμού, ψυχοσωματικά νοσήματα)
  2. Συμβουλευτικής Γονέων (Η λειτουργία και ο ρόλος του πατέρα και της μητέρας, Υπακοή ή αυτοπειθαρχία; Τα όρια στην διαπαιδαγώγηση, Το διαδίκτυο και η ορθολογική χρήση των νέων τεχνολογιών, Μύηση των παιδιών στις διαφυλικές σχέσεις και την σεξουαλικότητα),
  3. Οικογένειας και Ζευγαριού( Σύγχρονοι Κάιν και Άβελ: Η αμφιθυμία του αδελφικού δεσμού, Η επικοινωνία στα ζευγάρια, Το διαζύγιο),
  4. Υπαρξιακά Θέματα ( Τα πολλά πρόσωπα της μοναξιάς, Το νόημα της ζωής, Μεγαλώνω χωρίς να αισθάνομαι ότι γερνάω, Η σημασία της διαδικασίας της αυτογνωσίας στην ζωή μας)
  5. Στον Ιανό, στο κέντρο της Αθήνας, στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Κηφισιάς, στα Σχολεία της Κηφισιάς, στην Πεύκη όπου μάλιστα υπήρξα Υπεύθυνη Κλειστού Τμήματος Σχολής Γονέων, σε Φροντιστήρια με στόχο την διαχείριση του άγχους τόσο των εφήβων όσο και των γονιών τους λόγω των Πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και σε διάφορους Πολιτιστικούς Συλλόγους, κοκ.

Αρθρογραφούσα επί 6,5 χρόνια στο περιοδικό 7 Μέρες TV.

Είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Θεραπείας.

Ολοκληρώνοντας την αποτύπωση των σταθμών της ζωής μου, συνειδητοποιώ ότι η πρώτη μου αγάπη, η Αρχαιολογία και η τελευταία, η Ψυχολογία είναι κατά κάποιο τρόπο συγγενείς επιστήμες.

Ο Αρχαιολόγος και ο Ψυχολόγος, αμφότεροι είναι σκαπανείς, ο πρώτος για να φέρει στο φως αρχαίους πολιτισμούς, ενώ ο δεύτερος, προκειμένου να διευκολύνει την ανάδυση ασυνείδητου υλικού το οποίο φωλιάζει στο βάθος του ανθρώπινου ψυχισμού.